Kleuren van de Australian labradoodle

Wist je dat de kleuren van de Australian labradoodle enorm uiteen lopen? Van zwart tot lilla of zelfs blauw. De keuze is reuze.

Hoeveelheid kleuren

Als ik een kijkje neem op het web, zie ik daar dat veel mensen zoeken op de kleur: zwart, wit en creme. Dat is begrijpelijk. Ik wist, voordat ik mij verdiepte in dit ras, ook niet dat er tegenwoordig zoveel verschillende kleuren bestaan.

Gedurende het leven van jouw hond kan de kleur van de doodle iets veranderen. Het is volkomen normaal dat de vacht met dank aan de zon wat oplicht en als het ware highlights krijgt. Bij ons mensen is dat immers niets anders!

De Australian labradoodle is te vinden in twaalf verschillende kleuren. Ja je leest het goed, twaalf (!)

Kleuren op een rij

Ik zet hier de verschillende kleuren van de Austalian labradoodle voor jou op een rij. Daarnaast kun je lezen wat de kleur van het pigment van de neus origineel hoort te zijn bij deze kleur.

Lichte kleuren

Natuurlijk te beginnen met Bobbi haar kleur, namelijk: Crème. In Bobbi haar paspoort staat dat zij een crème kleurige hond is. Crème is vaak met tinten van abrikoos en karamel vermengt. Het neusje hoort zwart of roze te zijn.

Abrikoos en karamel zijn ook op zichzelf staande kleuren die in het hondenpaspoort geschreven kunnen worden. Waar de abrikoos kleurige doodle een zwarte neus hoort te hebben en de karamel kleurige hond daarentegen een roze neus.

Als aanvulling bij deze drie lichte kleuren zijn er nog de kleuren: parchment (beige) en rood. Parchment kleurige hondjes hebben een roze neus en rode honden hebben een zwarte neus.

De kleur wit word bij dit ras niet wit genoemd maar kalk. Het neusje varieert en kan zowel roze als zwart zijn.

Donkere kleuren

Zwarte Australian labradoodles zijn echt zwart. Dus ook de neus is donker. Ook mag er geen andere kleur voorkomen in de vacht. Waar dit bij de lichte kleuren wel is toegestaan.

Licht bruin, als de kleur van chocolade met melksmaak, wordt Café genoemd. Café kleurige doodles hebben een roze neusje.

De kleur zilver kan variëren van licht tot donker. Een leuk weetje hierbij is dat zilveren labradoodles zwart geboren worden. De neus is altijd zwart bij deze kleur. De kleur ontwikkeld zich in de eerste drie jaren.

Je zou het niet zeggen, maar er is zelfs een kleur labradoodle die blauw wordt genoemd. Zijn deze doodles dan een soort smurfjes? Nee. Maar de kleur is vergelijkbaar met de kleur van olie. Blauwe doodles worden zwart geboren. Bij de geboorde is hun huid echter wel al blauwgrijs. De vacht ontwikkeld zich in de eerste drie levensjaren, maar als de hond volwassen is moet hij volledig een en dezelfde kleur zijn. De neus is hier roze.

Lilla kleurige honden bestaan ook, deze kleur wordt lavendel genoemd. Echter worden honden met deze (toekomstige) kleur bruin geboren. Je ziet hier wederom een ontwikkeling in de vacht in de eerste drie levensjaren.

En dan als laatste, maar zeker niet als minste gezien: Chocolade. Deze kleur doodle heeft een donkere kleur van pure chocola. Het pigment van de neus is roze.

Mengelmoesjes

Naast deze twaalf kleuren bestaan er ook Australian labradoodles die meerdere kleuren en/of vlekken in de vacht hebben. Deze labradoodles worden Parti en Phantom genoemd. De phantom heeft meerdere kleuren en de parti heeft 50% witte vlekken in zijn vacht.

Goed om te weten

Let op! Het kan voorkomen dat een kalk kleurige hond, zwarte pups krijgt. En dat een chocolade kleurige hond, crème pups krijgt. De kleur van de ouders laat niet altijd zien wat de kleur van de pup wordt.

Lees jij dit artikel omdat je graag een puppy aan wilt schaffen en benieuwd was naar de mogelijkheden in kleur? Lees dan ook dit artikel over het vinden van een geschikte fokker.

Kleurrijke labradoodle familie
Dit zijn de kleurrijke Australische labradoodles die bij mijn fokker wonen (voor de geïnteresseerden: Milou, de tweede hond van links, is Bobbi haar moeder.)

2 gedachten over “Kleuren van de Australian labradoodle”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.